Pirater og båter

pirates-and-boatsSiden du fikk lese om de bemerkelsesverdige dådene som er gjort med båter på de ulike oppdagelsesreisene tilbake i tiden, så er det kanskje også interessant å kunne vite mer om de som brukte båter til egen vinning, nemlig pirater. Slike som du så i Pirates of the Caribbean eller mer nylig Captain Phillips, der de ble vist moderne pirater.

De to første du skal få vite mer om er kanskje to du ikke kjenner navnene til, to kinesiske pirater. Den første Cheung Po Tsai, som levde på 1800-tallet. Han ble kidnappet av pirater da han var ung og ble da en pirat selv etter å ha levd på båt. Han var en av de mest suksessfulle piratene verden noensinne har sett og på høyden av hans makt kommanderte han en hær på over femti tusen mann og flere hundre skip. Noe som er latterlig mye når man tenker over det. Han samlet all skatten han stjal i en hule som i dag har blir oppkalt etter han. Han ble etterhvert fanget av kinesiske myndigheter, og begynte faktisk å jobbe for dem og brukte resten av sine dager til å jakte på pirater.

Den neste vi skal se på er Ching Shih, en kvinnelig kinesisk pirat. Hun var faktisk en av dem som kidnappet Cheung Po Tsai da han var ung. Når hennes mann døde så var det hun som fikk kontroll over hans flåte og som utvidet den så mye at den bestod av over 1.500 skip med åtti tusen menn og plyndret alle øyer og byer langs kysten av Sør-Kina havet. Hun ble også fanget av myndighetene, men fikk amnesti og levde resten av livet som sjefen over et kasino og bordell.

Som nevnt tidligere så finnes det mange pirater som verdenskjente, spesielt de som var lokalisert i Karibbien, som Black Bart og Blackbeard. For ikke å nevne Jack Sparrow!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *