Kvinner om bord

Kvinnelige pirater var sjelden kost både under sjørøvernes storhetstid, så vel som i dag. Det var likevel noen som gjorde seg bemerket, Anny Bonny og Ching Shih var to av de mest fremtreende, da spesielt Shih som ledet hele den Røde Flåten.

sinAnne Bonny ble født tidlig på 1700-tallet, hun ble etter hvert en av få kvinner som har gjort seg bemerket som pirat. I likhet med det meste innen vinningskriminalitet, var også piratyrket i all hovedsak mannsdominert. Det var også vanlig at kvinner om bord ble betydde uhell. Mange av kvinnenes vei inn til dette yrket gikk faktisk gjennom å late som om de var menn.  Anne Bonny som seilte med Calico Jack er et eksempel på dette, hun både kledde seg og oppførte seg som en mann, på denne måten fikk også kvinner som henne tilgang på rettighetene, frihetene og privilegiene som i utgangspunktet var forbeholdt menn.

Ching Shih er en mektig kvinnelig pirat. Hun klatret fra å være prostituert, til å kontrollere hele den beryktede Røde Flåten. Og var en relativt stor organisasjon med mange skip, som gjorde det meste innen kriminalitet til havs, enten det gjaldt plyndring av havnebyer, krigføring eller bording av andre skip. Hun slo seg sammen med Zhèng Yi og dermed vokste flåten fra 200 skip, til smått utrolige 1800 skip. Hæren av pirater inneholdt 50 til 70 000 pirater. Ching Shih var kjent som en svært streng og godt organisert pirat, hun fokuserte mye på foretningsaspektet av virksomheten, i tillegg til den militære strategien. Med en så stor organisasjon ble de Røde Flåten nærmest en egen stat. Piratene hennes var også innlemmet i en slags velferdsstat hvor alt utbyttet måtte registreres for deretter bli distribuert rundt i organisasjonen. Skipet som gjorde fangsten fikk beholde 20%, mens resten gikk til organisasjonen.