Båter og fremtiden

boats-and-futureHer kan du lese om fremtidens båter, slik at du kan virkelig se hvor mye båtteknologien har utviklet seg fra tidenes begynnelse til i dag, og kanskje også til i morgen. Her kommer du til å få kunne lese om de nyeste energimetodene.

En av de mest kreative ideene er kanskje en som virker ganske selvsagt, en soldrevet yacht, siden havet er et sted som er uforstyrret av trær og bygninger. Det åpne havet er det perfekte stedet for den nye solteknologien. Dette er jo noe som er helt perfekt for et fartøy siden de er også designet til å lagre energien slik at om det skulle være dårlig vær, så kan de fortsatt styres til uværet er over.

En annen båttype som blir utviklet heter EarthRace Biodiesel som blir drevet av solen, men også med biodiesel, som et sterkt miljøvennlig alternativ. Her blir både jorden, solen og vannet utnyttet til deres beste muligheter. Det finnes til og med en prototype som har blitt satt til bruk og den satt til og med en verdensrekord med å seile jorden rundt på kun 61 dager. Dette uten å bruke en dråpe med olje eller noe annet som kan forurense eller skade.

Tenk på det når man har lest om de tidligere jordomseilingene og andre sjøfartene, hvor lang tid de brukte og hvor hardt arbeid de måtte gjennom for å komme frem.

Siden denne teknologien er miljøvennlig og dermed også kan være billigere i drift enn de gigantiske luksusskipene og yachtene vi ser i dag, siden den drives av naturlige ressurser så kan man kanskje anta at en dag vil de bli normen for båtferdsel. Det finnes også andre båter med revolusjonerende design eller utstyr som tatt ut av diverse Bond-filmer, men det er først og fremst miljøvennligheten og prisen så kommer til å avgjøre hva slags båt man ønsker å skaffe seg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *